15 Ocak 2017 Pazar

10 Okul Konulu Kore Dizileri

1. High School Love On



Lise öğrencilerin karmaşık aşklarını, dostluklarını ve başı dertte olan bir erkek öğrenciyi (Nam Woo-Hyun)  kurtarırken insan olan bir meleği (Kim Sae-Ron) anlatmaktadır. 
Kesinlikle izleyin pişman olmazsınız :D

2. Sassy Go Go 

Dizi,lisedeki bir amigo takımındaki öğrencilerin etrafında dönmektedir. Burada, arkadaşlığın ve aşkın yanı sıra rekabeti körükleyen sert bir eğitim vardır 

3. School 2015

Dizi, Gangnam, Seul, Güney Kore'deki prestij sahibi özel bir lisede olan Sekang Lisesi'nde geçmektedir. Eun-Byul ( Kim So-Hyun ) , bu lisede popüler bir öğrencidir ve gizemli bir şekilde ortadan kaybolur.
Bu arada , Lee Eun-Bi ( Kim So-Hyun ) , Go Eun-Byul ' a ikizi kadar benzemektedir. Eski okulunda arkadaşsız olan ve zorbalık gören Eun-Bi okuldan atılır. Arkasında uzaklara gideceğini belirten bir yazı bırakarak kendini suya atar. Gözlerini bir hastanede açar ama hiçbir şey hatırlamamaktadır . Herkes onu kaybolan Eun-Byul zanneder. Eun-Bi her şeyden habersiz Eun-Byul'un hayatını yaşamaya başlar. Gizli sırları ve arzuları ortaya çıkmaya başlarken okulda popüler bir kız kalabilmek için kendi kişiliğini gizleyerek mücadele eder. Zaman ilerledikçe , onların seçkin dünyası , kendi kurallarına ve düşüncelerine ters gitmektedir. O Eski kuralları yıkabilecek mi ve onların arkadaşlarını değiştirebilecek mi ?

4. Monstar 


Bu dizinin konusunu ben anlatacağım :D :D 



Dizi ilk çıktığı zaman vaay bee hem gençlik, hem okul, hem ünlü ve son olarak da MÜZİK. İşte tam benlik bir dizi dedim. :)
Bekledik dizinin yayınlanması bitsin, tabii o sıralar fazla dizide izleyemiyoruz ilk olarak başladığımız, yarım kalan dizileri bitirelim dedik bitirdik.
Dizimiz 12 bölüm ama bölümler tam 80 dakika O_o
Evet bayaa uzun ama 16 bölüm yapacaklarına 80 dakika yapmışlar iyi de yapmışlar :) ama 2 bölüm birden izleyince zor oluyordu o ayrı :))
Neyse efenimm maşallah diziye bütün datlu, taş, komik oppaları toplamışlar, kızları söylemiyorum yine kızlar dövülesi hemde kızgın sopayla :P
Diziyi çoook ama çoook sevdim keşke uzun olsaydı dedim ama her güzel şeyin bir sonu vardır derler ve bitti  :(( İnşallah devamı olur ;)
Oyuncular süper hepsini sevdim hele Star oppamı onu daha bir sevdim :D

Yeterince övdük şimdide konusuna bakalım :)
Yoon Sul Chan ünlü bir grubun lideridir, bir film çekiminden sonra başına gelenlerden sonra starlığını tehlikeye atar bundan kurtulması için yapması gereken bir şey vardır ama kabul etmez çünkü kendisi haklıdır ama bu olayın kapanması için başka bir şartı yerine getirmedi gerek o da okula gitmek. Okulda Min se-yi adında bir kızla karşılaşır ve başta kız ilgisini çekse de artık bir yerden sonra sürekli yanında olmak ister ama kız tam bir uyuzdur :P
Okulda bir çok farklı zor durumlarda olan kişilerde vardır ve bazı olaylar sonucunda Sul chan yardım eder.

5. School 2013 


Şu an bir üni. öğrenci olarak yine de o okulda lise okumaya razıyımm :D Neden mi tabii kide Örtmenim için :)) Evet yanlış duymadınız öğrenciler için değil Örtmeim için :D ahhaha ya zaten gerçek hayatta aynı yaştalar ve benim öyle gözüme kestirdiğim kimse yoktu o yüzden oyumu örtmenim de kullandım :)
Neyse gelelim diziye ;) Dizi güzeldi ilk defa Kore dizilerimizde böyle bir dizi izledik, hem nasıl bir öğretim şekillerini öğrendik hemde gerçekte neler olduğunu :/
Cidden acayip bir düzen var ama sınıfta kimin sözleri geçiyorsa o sınıfın ağası, kimse onun sözünden çıkamaz davranışlarını yargılayamaz :P Öğretmen bile karşı gelemez gibisinden :P Tabii Örtmenim hariç :D
Konusu da fazla bir şey yok okulda geçen olaylar ;)

6. I Am Sam 


daha ilk dakikadan dizi beni kendisine başroldeki şapşal öğretmen sayesinde bağladı.. O nasıl konuşmadır, onlar nasıl mimikler, jestlerdir öyle! Adamın yaptığı her şeye güldüm abartısız.. Hani tipe baksanız aslında çok ciddi görünümlü biri gibi de duruyor ama yok adamın içine şapşal Rain kaçmış gibi :D  Her neyse çok güldüm işte sözün kısası bu:D Bu arada dizi 2007 yapımı ve 16 bölüm.. Araya bir yere sıkıştırmış olayım bu bilgiyi de :D
Eun Byul adında şımarık 17 yaşında mı ne tam bilmiyorum neyse  bir kız var.. Efenim bu kız annesi öldüğü için babasıyla yaşayan zengin biridir.. Babası mafya babası gibi bir şeydi tam anlayamadım :D :D Her neyse kız neden bilmiyorum okula gitmiyor.. Dizide kimse sorgulamayınca ben de merak etmemişim bak şimdi aklıma geldi :D He dur şimdi baktım internetten kız hiçbir okulda tutunamamış  Her neyse çok da önemli değil sonuçta kız okula gitmiyor :D Babası özel öğretmenler tutuyor buna en azından dışarıdan bitirsin liseyi diye.. Tabi şımarık kızımız bunları da postalıyor bir bir.. Bir gün gecenin bir vakti dışarda dolanırken Jang Yi San adındaki öğretmenimize rastlar ve o olur bu olur derken kız adamdan tokadı yer.. Negzel anlattım dimi asdfghjsdfgh İşte sonra kız kafayı takar bu adama ve babasından özel ders için Jang Yi San'ı bulmasını ister, babası da kabul eder.. Sonra babası yine niye bilmiyorum adamla kıza ayrı ev tutar. Buradaki mantık sorgulamasına girmiyoruz :D Kız adamdan özel ders alırken, babası da Jang Yi San'ın çalıştığı okula gider ve ikisinden de habersiz kızını bu okula kaydettirir.. Derken olaylar başlar :D :D

7. Dream high 


Oooo bu dizi muhteşem ötesi güzeldir bence zaten kadroya bakınca anlaşılıyordur ne kadar muhteşem olduğu izlemediyseniz bu listede ilk bunu izleyin diyebilirim :D neyse geçelim konuya 

Kirin Sanat Lisesinde altı öğrencinin birer K-pop idölü olma hayalleri vardır. Bu altı öğrencinin hayallerine gittikleri yoldaki çekişmeleri , arkadaşlıkları ve aşkları konu almaktadır.

8. Dream High 2 


İlkine göre biraz zayıf ama bence gene muhteşem olmuş. bunu da izlemenizi öneririm ve konuya geçelim 

Dizi, ilk sezonunda olduğu gibi Kirin Sanat Lisesi'nde K-pop idolü olma hayallerini takip eden bir grup öğrencinin etrafında dönmektedir.
Maddi sıkıntılar nedeni ile Kirin Sanat Lisesi satılığa çıkarılır ve okulu Oz Entertainment satın alır. Şirket, reşit olmayan sanatçıların gece yarısından sonra canlı performans yapmalarının engelleyen yasayı aşmak için okula kendi stajyerlerini gönderir. Çok geçmeden okuldaki sorunlu öğrenciler ile yeni transfer olan Oz Entertainment stajyerleri arasında kıyasıya bir rekabet meydana gelir.

9. Ma Boy 

Kore dizilerinde kısa, mini diziler olduğu biliyorsunuzdur. Bizde ne izleyelim ne, ne izleyelim diye düşünürken Touch grubunun üyesinin oynadığı, mini dizi Ma Boy'a başladık. Çok önceden dizinin ismini duydum hatta çok sevildiğini de ;) Bizde de bir merak bir merak sormayın :P Zaten oppa çok tatlı, kızı da bir çok dizide ufak rollerde tanıdık beğendik ;) (Sanki kız istiyoruz :P)
Aslında baya oldu izleyeli diziyi, bunun sonrasında bir mini dizi daha izledik, onunda yorumu en kısa zamanda ;)
Şimdi gelelim diziye, dizi için detaylı yorumum son kısımda olacak ;)
Konusu ise,
Irene yanı Sun woong bazı nedenlerden dolayı kız kılığına girer. Çok ünlü birisidir ve kızlarda dahil hepsi onu merak eder. Ama şuan ki durumu nedeniyle herkes den uzak durmalıdır. Geu Rin yeteneği sayesinden sanat okuluna gelmiştir. Kendisi çok ünlü bir k-pop yıldızını sever ve hatta bu sevdiği k-pop yıldızı yeni kayıt yaptırdığı okuldadır.
Bir şekilde Irene ve Geu Rin bir araya gelir ve işler hiç umdukları gibi gitmez.

Not: Dizimiz 3 bölümcüktür. ;)) 

10. To The Beautiful You 




Goo Jae Hee (Choi Seol Ri (Sulli)) Amerika 'da yaşayan atletizmin koşu dalıyla ilgilenen bir genç kızımızdır.Neden Amerika' da yaşadığını tam çözemedim sanırım ailesi yüzünden.Ama Amerika'da zor zamanlar geçirmektedir ve zor zamanları ise Dünyaca ünlü Koreli uzun atlama sporcusu Kang  Tae Joon (Choi Minho) sayesinde atlatmaktadır.Onu izlemek Goo Jae Hee ye güç vermektedir.Onun bir fanı haline dönüşmüş onunla yatıp onunla kalkar olmuştur.Bir yarışta Kang Tae Joon'un sakatlanması sonucu atlezimi bıraktığına dair dedikodular ortaya çıkınca çılgın kızımız hayranı olduğu adama yardımcı olmak ve ona güç vermek için Kore'ye geri dönmeye karar verir.Onun okuduğu okulda okumak için başvurularını yapar.Kang Tae Joon bir erkek lisesinde okuduğu için Goo Jae Hee erkek kılığına girer ve okul idaresini kandırmayı başararak okula girer.Okulda ne tesadüftür ki ilk karşılaştığı öğrenci de Kang Tae Joon olur.Hatta hatta oda arkadaşı olurlar.Bu sırada Goo Jae Hee futbol oynayan komik,afacan oğlumuz Cha Eun-Gyeol( Hyun-woo Lee ) ile de kanka olacaktır.Cha Eun-Gyeol erkek olduğunu düşündüğü Goo Jae Hee ye abayı yakacak ve kendinin homoseksüel olduğundan şüphelenecektir.Ne yaparsa yapsın Goo Jae Hee'yi kafasından atamaz.Bu sırada Kang Tae Joon gittikçe Goo Jae Hee'den şüphelenecek ve ondan etkilenecektir.
 Gerçeği yalnızca okul doktoru bilecek ama o da olanlara Kang Tae'nin iyiliği için ses çıkarmayacaktır.Çünkü Kang Tae ,Goo Jae Hee geldiğinden beri kaybettiği atlama isteğini yeniden bulmuş ve yarışmak istemeye başlamıştır.

   İşte bu ikili etrafında geçen sevimli,komik,sıcak bir dizi To The Beautiful You ...İllede izleyin, izleyin de izleyin diyemem ama izlemeyin de diyemem.Boş vaktiniz varsa izleyecek dizi listeniz boşsa buyrun izleyin derim:)))



NOT: BAZI YERLERİ KOPYALA YAPIŞTIR YAPTIK KUSURA BAKMAYIN.İLK VE SON OLACAK .LÜTFEN BENİ AFFEDİN SARANGHE   KAMSAHAMNİDA YORUM BIRAKMAYI UNUTMAYINN <3 <3 <3 

5 yorum: